Eğitim Sitesi

RTFM Nedir? RTFM Hakkında Kısaca Bilgi

RTFM Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak RTFM:

kullanım kılavuzunu oku

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    MAC: Renk, aydınlık, ses ve eşzamanlama işaretlerinin sıkıştırılarak bir satır boyunca ayrı ayrı zamanlarda gönderildiği yeni TV yayın sistemi.

    Anonymous FTP: Her internet kullanıcısının dosya transferi yapabileceği FTP siteleridir. Buraya bir ftp programı ile bağlanıyorsanız, username (kullanıcı adı) bölümüne anonymous, şifre bölümüne de e-mail adresinizi yazmalısınız.

    Spam: Çöp posta anlamına gelir. Siz istemeden, sizin adresinizi bulan birinin attığı, ilan-reklam amaçlı mail'ler bu ad altında toplanır. Tüm dünyada spam yapanların, internet ahalisinin en aşağılık grubunu oluşturduğu varsayılır. Bu yüzden utanç verici bir iş olarak değerlendirilir. Internet üzerinde aynı mesajın çok sayıdaki kopyasının, böyle bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesidir.

    Archie: Internet üzerindeki bilgileri otomatik olarak derleyen, düzenleyen ve kullanıma sunan bir sistem. Archie'nin ilk uygulamaları sadece Internet üzerindeki tüm FTP arşivlerini tarayıp index oluşturmakta, aradığınız dosyaların Internet üzerindeki hangi makine ve dizinlerde olduğunu listelemekteydi. Daha sonraki uyarlamaları diğer bilgi türlerini de sağlamaktadır. Arşiv makinesi (archive site), Gopher, Geniş Alan Bilgi Hizmet Birimleri (Wide Area Information Servers).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü