Eğitim Sitesi

RGBY Nedir? RGBY Hakkında Kısaca Bilgi

RGBY Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak RGBY:

Sharp tarafından üretilen Dünya’nın ilk 4 renk filtreli televizyonlarının renk uzayıdır. Klasik RGB ye (kırmızı, yeşil, mavi) sarı rengin (Yellow) eklenmesidir. Quad Pixel teknolojisini tanıtan Sharp,Quad Pixel teknolojisi ile RGBY filtreli kullanılarak renk paleti genişletilmiş, 1 trilyondan fazla renk sunacağı ve renk kuantumunun genişletileceği belirtildi. Quad Pixel ile ekranda görülen renklerin çok daha canlı ve ayırt edilebilir olacağı ifade ediliyor.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Mpeg (Motion Picture Experts Group): 1988 de kurulan ve ISO'nun himayesinde çalışan, video ve sayısal ses sıkıştırma standartlarını geliştiren grup.

    Up-scaling (Videoda): DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

    Gerçek Çözünürlük (Native Resolution): Projektörler ve düz panelli ekranlar, çözünürlükleri üzerinde belirli kısıtlamalara sahiptir. Bu yüzden sadece "gerçek" (native) ayarı optimum görüntü kalitesini verecektir. Diğer çözünürlükler de gösterilebilmesine karşın, gerçek çözünürlük daima en iyi görüntü kalitesini sunacaktır.

    Yönü Değiştirilebilir Kapı: Bu kullanışlı özellik, makinelerinizi evinizin en uygun yerine kurmanıza imkan verir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü