Eğitim Sitesi

Pürizm Nedir? Pürizm Hakkında Kısaca Bilgi

Pürizm Terimi Hakkında Bilgiler

Edebiyat Terimi Olarak Pürizm:

Dilde arıcılık.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Pürizm:

Arıtmacılık. Binanın veya eşyanın çevre çizgilerini, ayrıntılı çizimler gibi belirli çizgiler içine alır ve böylece esere anıtsal oranlar verir.

 

Sanat Terimi Olarak Pürizm:

Arıtmacılık.

 

    Benzer Edebiyat Terimleri

    Nakarat: Şiirlerde bendlerin sonunda tekrarlanan mısra veya mısralar. Bu bölüm, anlam bakımından her bendi şiirin ana duygusuna bağlar. Şiirin, nakarat bölümlerinde ifade olunan duygu ve düşünce etrafında gelişmesini sağlar. Nakarat, halk şiirinde bağlama veya kavuştak diye bilinir. Sözlü musiki eserlerinde aynı söz ve ezgi ile tekrar edilen bölüm de nakarattır.

    Dizin: Genellikle öğretici içerikli yapıtların ve kitapların sonuna koyulan kimi terimleri alfabetik bir düzenle veren ya da gösteren dizelge.

    Epik Tiyatro: Seyirciye toplumsal bilinç kazandırmak, onu uyarmak, çevresindeki yolsuzlukları göstermek amacında olan, öncülüğünü alman tiyatro yazarı Bertold Brecht'in yaptığı tiyatro türü.

    Güzelleme: Özellikle halk şiirinde sevilen bir varlığı övüp yüceltmek için yazılan koşmalara verilen ad. Halk edebiyatında konusu aşk olan, lirik bir şiir türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü