Eğitim Sitesi

Pürinler (Pure ürinin karışımı) Nedir? Pürinler (Pure ürinin karışımı) Hakkında Kısaca Bilgi

Pürinler (Pure ürinin karışımı) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Pürinler (Pure ürinin karışımı):

Birbirine bağlanmış iki halkada karbon ve azot atomları içeren organik bazlar. Nükleik asitlerin ATP, NAD ve diğer biyolojik aktiviteli maddelerin bileşenleri.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Orta Lamel: Bitki hücresinin bölünmesi sırasında hücre plağını oluşturan yan yana iki bitki hücresi duvarı arasındaki çoğunlukla pektinden yapılmış olan tabaka.

    Fosforilasyon: 1-Bir moleküle forfor bağlanması için yürütülen biyokimyasal reaksiyonlar. 2-ATP üretimi.Bir fosfat grubunun organik molekül içine girişi. 3-Bir moleküle fosfat grubunun eklenmesi.

    Kromatin: 1-Hücre çekirdeğinin boyanabilen kısmı. Çekirdek içinde ağ görünümünde olup DNA ve protein bileşimindedir. 2-Dinlenme hâlindeki ökaryot hücrenin çekirdeğinde bulunan kromozomların dağınık şekli.

    Kuduz: Genellikle kedi, köpek, tilki, sincap, yarasa gibi memeli canlılar arasında yaygındır. Seyrek olarak insana geçer. Kuduz virüsü konak canlının sinir hücrelerini enfekte eder. Bütün memeli canlılar kuduz hastalığına yakalanabilmelerine karşın bazı türleri hastalığı bulaştırır. Kuduz, daha çok hastalığa yakalanmış köpeklerin ısırması sonucunda salyasından insana bulaşır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü