Eğitim Sitesi

Propaganda Nedir? Propaganda Hakkında Kısaca Bilgi

Propaganda Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Propaganda:

Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Propaganda:

Bir düşünceyi veya inancı savunan kişilerin, kendi gruplarını çoğaltmak amacıyla her türlü iletişim araçlarını kullanarak diğer gruplar üzerine yaptıkları ikna ve benimsetme çabaları.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Propaganda:

Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Propaganda:

Bir öğreti, düşünce veya inancı, başkalarına tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla söz, yazı gibi yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Propaganda:

1. Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma, yaymaca.

2. Bir bireyin veya grubun başka bireylerin veya grupların tutumlarını belirleyerek bu tutumları kendi amaçları doğrultusunda biçimlendirmek ve kontrol altında tutmak için yaptıkları bilinçli çalışma.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Hz. Îsa: Yahudilere peygamber olarak gönderilmiş olan ve babasız olarak annesi Hz. Meryemden dünyaya gelen, bebekliğinde konuşan, Kutsal kitap olarak İncil verilen peygamber.

    İhsan: 1. İnsanlara iyilik etmek, yararlı ameller işlemek ve "Allah'ı görüyormuş gibi, O'na ibadet etmek" demektir. 2. Bağışlama, iyilik etme, hayır olarak yapılması uygun olan bir şeyi yapma

    Feyiz: 1- Verimlilik, gürlük, ongunluk. 2- Akma, taşma, taşıp çoğalma. 3- İçten gelen sevgi ve saygı ile Allah'a yönelen kimsenin kalbine doğan manevi haz, ilham, onu kuşatıp içine alan iç huzur.

    Atfetmek: 1- Bir işi veya bir sözü bir kimseye mal etmek, yüklemek, isnat etmek. 2- Yöneltmek, çevirmek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü