Eğitim Sitesi

Proje Nedir? Proje Hakkında Kısaca Bilgi

Proje Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Proje:

Değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş bilimsel çalışma tasarısı.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Proje:

Tasar, tasarı, tasarlanmış şey. Bir yapının gerçekleştirilebilmesi için gerekli plan, kesit ve görünüş gibi çizimlerin tümü.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Proje:

1- Herhangi bir işin gerçekleşmesinden önce onun ne şekilde yapılacağını gösteren tasarı.

2- Değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş bilimsel çalışma tasarısı.

 

Sanat Terimi Olarak Proje:

Uzun vadeli öğretim programı ünitelerinden oluşan, sürece ve sonuca ilişkin öğrencinin düşüncelerini, algısal ayrımsamalarını, çözümlemelerini kapsayan, bazen bireysel, bazen de grup olarak uygulamayı gerektiren çalışma türü.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Proje:

Doğrudan dans temelli veya dans performansı/performansları içeren konser, sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Proje:

Sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Proje:

Bir yapının gerçekleştirilebilmesi için gerekli plan, kesit, görünüş gibi çizimlerin tümü.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Proje:

Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak istedikleri bir alan veya konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda bulunmaları amacıyla ders öğretmeni rehberliğinde yaptıkları çalışmalar.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    İhracat: Bir ülkede üretilen bir malın, yabancı ülkelere döviz karşılığında satılmasına denir. İhracatın diğer bir adı da dışsatımdır ve ithalatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.

    Kültür: Bir milletin konuştuğu dil, yaşadığı tarih, düşündüğü gelecek ortaktır. Giysileri, ninnileri, şarkıları, örf adetleri, gelenek görenekleri, halk oyunları vs birbirine benzer. İşte bir milletin birbirine benzeyen bu ortak yönlerine kültür denir. "Talas Savaşı'ndan sonra İslam'ın Türkler arasında yayılması kültürel bir sonuçtur." "Türkçemiz ve tarihimiz kültürümüzün temel unsurlarıdır." "Lale devrinde Türkler tarafından da matbaanın kurulması ve burada doğu eserlerinin basılması kültürel bir gelişmedir."

    Yaya Geçidi: Araç trafiğinin yoğun olduğu yerlerde, yayaların güvenle geçmesi için ayrılmış geçit.

    İlmek: Halı dokurken düğümleri bağlamak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü