Eğitim Sitesi

Program Nedir? Program Hakkında Kısaca Bilgi

Program Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Program:

Akademik birimlerin uyguladıkları öğretim (teorik, pratik dersler, stajlar vb.) faaliyetidir. Programlar önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde açılabilir. ÖSYM kılavuzunda belirtilen önlisans ve lisans programlarının bir kısmı fakülte düzeyinde (tıp, hukuk, ilahiyat) bir kısmı bölüm düzeyinde (psikoloji, sosyoloji) önemli bir bölümü ise anabilim dalı düzeyinde yürütülen programlardır.

Bir bölümde veya anabilim dalında birden fazla sayıda program açılabilir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Program:

Bilgisayara özel işlemler veya hedefler için verilen talimatlar dizisi. Programlara aynı zamanda 'software-yazılım'adı verilir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Program:

Bilgisayarların çalışmasını kontrol eden komutlar grubu.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Program:

Tanımlanmış zaman dilimleri içinde radyo veya televizyon kuruluşu tarafından yayınlanan her bir görsel/işitsel unsur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    YÖK(Yüksek Öğretim Kurulu): Yükseköğretimle ilgili amaç ve ilkeleri belirlemek ve bütün yükseköğretim kurumlarının ve üst kuruluşlarının teşkilatlanma, işleyiş, görev, yetki ve sorumlulukları ile eğitim - öğretim, araştırma, yayım, öğretim elemanları, öğrenciler ve diğer personel ile ilgili esasları bir bütünlük içinde düzenlemek amacıyla oluşturulmuş bir devlet kurumudur.

    KYK Bursu: Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

    Bachelor of Science(BS, BSc): Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.

    Kampüs: 1. Yerleşke; Bir yüksek okulun ya da üniversitenin tüm birimleriyle üzerinde kurulmuş olduğu alana verilen isim. 2. Öğrencinin içerisinde yaşam ve aktivite alanı bulduğu; eğitim binalarından kütüphanesine, öğrenci yurtlarından spor salonuna kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiği Sosyal Yaşam Merkezidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü