Eğitim Sitesi

Profaz Nedir? Profaz Hakkında Kısaca Bilgi

Profaz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Profaz:

1- Mitozun ilk evresi. Bu evrede kromatin iplikleri kısalır, kromozomlar belirgin hale gelir ve iğ oluşur.

2- Kromozomların yoğunlaşarak, dağınık iplik şeklindeki maddeden kompakt cisimcikler şekline dönüştüğü çekirdek bölünmesinin ilk evresi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Toprak Kirliliği: 1. Toprağın yapısını bozacak ve verimini düşürecek durumların tamamına toprak kirliliği denir. Toprak Kirliliğinin Nedenleri: 1. Hava, su kirliliği ve asit yağmurları. 2. Plansız kentleşme. 3. Evsel ve endüstriyel atıklar. 4. Nüfus artışı. 5. Gübreler ve tarımsal ilaçlar. 6. Nükleer enerji santrallerinin radyoaktif atıkları. 7. Tıbbi atıklar. 8. Fosil yakıtların atıkları. 2. tanımlama: İnsan faaliyetleri sonucunda toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısının bozulmasına toprak kirliliği adı verilir.

    Oksotrof: Ana ve babanın genlerinde bulunmasına karşın kendi büyümesi için gerekli molekülü sentezleyemeyen mutant mikroorganizma.

    İzolasyon: 1-Ayrılma, yalıtım. Biyolojide herhangi bir sebeple populasyondaki fertlerin birbirleriyle olan ilişkilerinin kesilmesi. 2-İki ortam arasında ses, ısı geçişinin önlenmesi için geliştirilen yöntem ve tekniklerin tümü.

    Kimera: Vücudunda aynı ya da farklı türlerin zigotundan türeyen hücre populasyonuna sahip olan bireydir. Doğal olarak ikizlerde görülebilir ya da yapay olarak oluşturulur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü