Eğitim Sitesi

Predasyon Nedir? Predasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Predasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Predasyon:

İki tür arasındaki ilişki. Bir tür diğer tür üzerinde zararlı etki yapar, ancak onsuz yaşayamaz. Bu tür diğerini öldürür ve yer.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Organizma: Sistemler bir araya gelerek organizmayı oluşturur. Örnek : Kemik hücreleri birleşerek kemik dokusunu, kemik dokuları kemiği, kemikler birleşerek iskelet sistemini, iskelet sistemi diğer sistemlerle birleşerek organizmayı oluşturur.

    Koful: Hücrelerde bulunan içi sıvı dolu keselerdir. Bulunduğu hücrenin tipine göre çok farklı görevler yaparlar. (Depolama, sindirim, boşaltım...) - Tek zarlı yapıdadır. - Golgi, endoplazmik retikulum ve hücre zarından üretilir. - Görevi depolama ve hücrenin su dengesini ayarlamaktır. Görevlerine göre kofullar beş çeşide ayrılabilir. 1. Besin Kofulu: Besinlerin alınmasını sağlar. 2. Sindirim Kofulu: Alınan besinlerin sindirilmesini sağlar. 3. Boşaltım Kofulu: Atık maddelerin atılmasını sağlar. 4. Kontraktil (Vurgan) Koful: Tatlı sularda yaşayan bir hücrelilerde içeri giren fazla suyu atan koful çeşididir. 5. Depo Kofulu: Su ve besin depolayan koful çeşididir. * Bitki hücrelerinde koful az sayıda ve büyükken, hayvan hücrelerinde koful çok sayıda ve küçüktür. * Genç bitki hücrelerinde koful çok sayıda iken, yaşlı bitki hücrelerinde tek ve büyüktür.

    Anaflaktik Şok: Organizmanın yabancı protein ya da başka maddelere karşı normalin üstünde aşırı reaksiyonu.

    Ekosistem: 1. Bir çevredeki canlı ve cansız varlıkların tümü. Doğadaki canlı ve cansız varlıkların karşılıklı etkileşim bağlarıyla oluşturdukları sistem. 2. Canlı ve cansız kısımlar arasındaki madde alışverişinde bir devir izleyen ve kararlı bir sistem oluşturmada birbirini etkileyen canlı ve cansız kısımların doğal bir birimi. 3. Belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunların bulunduğu cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistem. 4. Belirli bir bölgede tüm canlı organizmaların ve ilişkide oldukları su, toprak, güneş ışığı gibi cansız bileşenlerin oluşturdukları döngüsel madde ve enerji değişiminin gerçekleştiği abiyotik maddeler, üreticiler, tüketiciler ve ayrıştırıcılardan oluşan biyolojik sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü