Eğitim Sitesi

Portföy Nedir? Portföy Hakkında Kısaca Bilgi

Portföy Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Portföy:

Gerçek veya tüzel bir kişinin kazanç sağlamak amacıyla oluşturduğu mali varlıklar bütünü.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Portföy:

Bir yatırımcının elinde bulunan veya namına tutulan menkul kıymetlerin tümü.

 

Filateli (Pulculuk) Terimi Olarak Portföy:

Bir anma pulu için bastırılan ve içinde söz konusu anma pulu, bununla ilgili FDC (ilkgün zarfı), kart veya öteki yayınlar bulunan filatelik dosyadır.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Eğitim Psikolojisi: Psikolojinin bulgularının eğitim ve öğretime uygulanarak kolaylıklar ve ilerlemeler sağlanması eğitim psikolojisinin konusuna girer.

    Sanat Bilgisi: Sanatçı özne (sübje) nin, nesnel dünyayı, estetik duygusu oluşturacak biçimde kendinden bir şeyler katarak yeniden yaratmasıyla sanat bilgisi oluşur.

    Bilim: 1. Olaylar arasındaki değişmez genel ilkeleri ortaya koyan, birtakım yöntemlerle elde edilmiş sistemli bilgiler bütünü. 2. Gözlem ve deneyle fiziksel dünyanın yapısını ve işleyişini sistemli olarak araştıran ve inceleyen bilgi etkinliğidir.

    Lavirat: Eşi ölen kadının, kocasının kardeşiyle evlenmesidir. Bu evlilik biçiminde kadının kocasından düşen mirası alıp baba evine gitmesi, dul kadına toplumun iyi gözle bakmaması, kadının aileden ayrılması durumunda çocuklardan ayrılması ve kadının aileden ayrılması durumunda ailenin sırlarını dışarıya duyurması kaygıları etken olmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü