Eğitim Sitesi

Portal Nedir? Portal Hakkında Kısaca Bilgi

Portal Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Portal:

1- Ana kapı. 2- Kapı.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Portal:

milliyet.com, mynet.com, dersimiz.com gibi haber, bilgi, rehberlik hizmetlerini bir arada sunan büyük web siteleri için kullanılan bir deyim. Portal, aslında bir mimarlık terimidir ve 'ana giriş kapısı'anlamına gelir.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Portal:

Taç kapı, Tâk kapı adı da verilen bezemeli ana giriş.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Portal:

Taç kapı.

 

Sanat Terimi Olarak Portal:

1. Yapıların cephelerinde yer alan ve yapının mimari üslubunu gösteren anıtsal giriş kapısı, taç kapı.

2. Mimaride binaların büyük ana giriş kapısı. Taç kapı.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Portal:

Canlı haberler, söyleşi odaları, elektronik posta, alışveriş, rehberler, farklı sitelere bağlantılar vb. pek çok içeriği bir arada bulunduran internet siteleri.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Reaya: 1. İslam ve Türk-İslam devletlerinde, bu arada Osmanlılarda genel olarak uyruklar ve yönetilen sınıflar, özel olarak da doğrudan üretici bağımlı köylüler için kullanılan terim. Arapça raiyye (sürü) sözcüğünün çoğuludur. 2. Osmanlı Devleti'nde Mülk toprakta çalışan, vergi ödeyen halk.

    Aforoz: 1. Hıristiyanlık gibi bazı dinlerde, dine ve dinsel kurumlarla otoritelere karşı ağır suç işleyenlere kilise tarafından verilen cemaatten çıkarılma cezasıdır. Aforoz edilenlerin dinsel törenlere katılması yasaklanır ve kilise üyeliği hakları elinden alınır. Katolik Kilisesi özellikle bu yetkisini bir silah olarak kullanmış ve Ortaçağ Avrupası'nda büyük bir güç haline gelmiştir. 2. Hıristiyanlık dininde papa ve kiliseye karşı gelenlere kilise tarafından verilen Hıristiyanlıktan çıkarma cezası. 3. Hıristiyanlıkta kilisece verilen, din kardeşleri arasından ve kiliseden kovma cezası.

    Fetva Emini: Şeyhülislâm kapısında fetva hazırlamak ve şeriat mahkemelerince verilmiş bildirileri incelemekle görevli uzman kişi.

    Yasa: Devletin yasama gücünce belli biçimlere uyularak düzenlenen ve yürürlüğe girdikten sonra herkesin uyması zorunlu olan, uyulmadığı zaman belli yaptırımlarla karşılaşılan kural.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü