Eğitim Sitesi

Poligon Nedir? Poligon Hakkında Kısaca Bilgi

Poligon Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Poligon:

Nirengi ağına dayalı olarak arazide tesis edilen ve harita yapımında kullanılan, önceden bulundukları yerler hesaplanmış olan ikinci derecede yer kontrol noktaları.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Poligon:

Nirengi ağına dayalı olarak arazide tesis edilen ve harita yapımında kullanılan, önceden bulundukları yerler hesaplanmış olan ikinci derecede yer kontrol noktalarıdır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Şerefiye: Kamu hizmetleri, dolayısıyla gayrimenkullerdeki değer artışı nedeniyle mal sahiplerinin yapılan hizmete katkı payı.

    Emekli İkramiyesi: Emekliliğe sevk dolayısıyla kendilerine emekli sandığından ilk defa emeklilik, adi malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlananlardan hizmet süreleri belirli bir yılı doldurmuş olanlara ve hizmet süresi belirli bir yılı doldurmuş olanlardan ölenlerin dul ve yetimlerin vazife aylıklarının belirli bir katı tutarında ödenen ikramiye.

    Harita Bilgileri: Jeodezik (nirengi, nivelman, astronomik, sıklaştırma, çekül sapması, jeoid yükseklikleri), jeofizik (gravite, manyetik), Hidrografik, Oşinografik Ölçü ve Değerler, Koordinat Listeleri, Hava Fotoğrafları, Uzaktan Algılama Verileri (Uydulardan alınan görüntü ve sayısal veriler v.b.) ve her türlü sayısal — çizgisel haritalar ile bunlardan üretilen sayısal bilgiler.

    Çardak: Üstüne sarmaşıklı ağaç veya çiçek sarılarak yapılmış kafesli gölgelik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü