Eğitim Sitesi

Plastik Nedir? Plastik Hakkında Kısaca Bilgi

Plastik Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Plastik:

Bazı polimerik malzemelere verilen genel ad.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Plastik:

1. Bir takım kimyasal ve ısıl işlemler ile elde edilen sentetik maddelerin genel adı.
2. Biçimlendirilmeye elverişli olan.

 

Sanat Terimi Olarak Plastik:

Güzel sanatlar kapsamında "plastik", biçimin işlenmiş, boyutluluk ve hareket kazanmış niteliği için kullanılan bir sıfattır. Daha çok "plastik bir biçim" ya da "plastik" (yoğrulabilirlik) olarak tanımlanan bu nitelik, resimde olduğu gibi iki boyutlu biçimin derinlik yanılsamasıyla algılanan, mekân içindeki üç boyutu biçimlenişi ya da heykelde olduğu gibi biçimlerin oylumları, dolgunlukları ve üç boyutluluğu gibi kütleye verilen çeşitliliği tanımlar.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Sinterleme: Toz hâlindeki malzemeden süngerimsi yapıda malzeme elde etmek için uygulanan bir ısıl işlemdir. Malzemenin ergime sıcaklığına çıkmadan daha düşük sıcaklıklarda yoğunlaştırılmasını, mekanik, fiziksel, ısıl vb. özelliklerinin geliştirilmesini veya yükseltilmesini sağlayan bir prosestir.

    Baz: Suda çözünürken çözeltiye hidroksit (OH-) iyonları veren madde.

    Enantiyomer: 1. Birbirinin, üst üste çakışmayan ayna görüntüleri olan optik izomerlerden her biri. 2. Üst üste çakıştırılamayan ve biri diğerinin ayna görüntüsü olan moleküllerdir. Örneğin sağ ve sol eller üst üste çakıştırılamayan ve biri diğerinin ayna görüntüsü olan moleküllerdir.

    Beher: Sıvıları muhafaza etmek veya hacimlerini ölçmek amacıyla kullanılan cam, porselen veya plastikten yapılmış silindir şeklindeki kaba beher denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü