Eğitim Sitesi

Pixel Nedir? Pixel Hakkında Kısaca Bilgi

Pixel Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Pixel:

Resim elemanı için kullanılan kısaltma. Tek bir bitlik bilgi ile monitör üzerinde adreslenebilen tek bir noktadır.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Pixel:

CCD gibi bir bilgisayar ekranının veya bir grafik sensor cihazının temel görüntü elemanı. Bilgisayar yaratabildiği en ufak nokta

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Pixel:

Bir CCD veya ekran teknolojisinde kullanılan çözünürlük bilgisindeki her bir noktayı ifade eder. Mesela 640×480 çözünürlüklü bir görüntüde 307200 adet nokta bulunur ki bu noktaların her birine pikxel denir. Çok fazla pixel daha büyük alana baskı ya da daha büyük görüntü bilgisi anlamına gelir.

 

Uydu Terimi Olarak Pixel:

Görüntünün elemanıdır, tek bir oynanabilir noktadır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Bounce: Geri dönme Teslimattaki bir hata yüzünden gönderilen postanın bir kısmının geri dönmesi.

    GRAFİK: İletişim; kelimelere bağımlı kalmaktansa değişik şekiller, boyutlar ve renkler kullanılarak zenginleştirilmektedir. Multimedya grafik kavramının içinde tanıdığımız iki unsur bulunur. Bunlardan birincisi fotoğraf, ikincisi resimdir. Bu iki unsur multimedyaya anlaşılırlık ve görsel zevk katarlar. Yerinde kullanılan nitelikli bir grafik, yazı veya sözle verilebilecek mesajlar taşıyabilir.

    Message format: Bildiri biçimi. Bir bildirinin başlık, adres, metin, metin sonu işareti ve hata bulma bit'lerinin nasıl yerleştirileceğini tanımlayan kurallar.

    Link(Bağlantı): İnternette bir sayfadan diğerine geçmenizi sağlayan, altı çizili, üzerine imleç gelince el işaretine dönüşen bağlantı noktalarının adıdır. Bir haberleşme kanalı veya devresini diğer kanal ya da devrelere bağlamada kullanılan sistemdir. Otomatik anahtarlamalı merkez kontrol sisteminin iki anahtarı arasındaki geçişi sağlayan sistemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü