Eğitim Sitesi

Piramit Nedir? Piramit Hakkında Kısaca Bilgi

Piramit Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Piramit:

Tepeleri ortak bir noktada birleşen, tabanları da herhangi bir çokgenin birer kenarı olan üçgenlerden oluşmuş cisim.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Piramit:

1- Tabanı çokgen, yanal yüzeyleri ise ortak bir tepe noktasında birleşen çokgenlerden oluşan çok yüzlülere piramit denir.

2- Bir çokgenin düzleminin dışındaki sabit bir T noktası ile çokgenin düzlemine paralel T noktasının ait olmadığı bir düzlem arasındaki piramidal bölge.

3- Düzlemsel bir çokgen ve dışındaki sabit bir noktadan geçen doğruların sınırladığı yüzey ve iç bölgesi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Piramit:

1. Tepeleri ortak bir noktada birleşen, tabanları da herhangi bir çokgenin birer kenarı olan birtakım üçgenlerden oluşmuş cisim.
2. Mısır firavunlarının mezarlarına verilen ad.

 

Sanat Terimi Olarak Piramit:

Eski Mısır'daki anıtsal mezar yapıları.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Piramit:

Tepeleri ortak bir noktada birleşen, tabanları da herhangi bir çokgenin birer kenarı olan birtakım üçgenlerden oluşmuş cisim.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Erozyon (Toprak Aşınması): Toprağın aşınmasını önleyen bitki örtüsünün yok edilmesi sonucu, koruyucu örtüden yoksun kalan toprağın su ve rüzgârın etkisiyle aşınması ve taşınması olayıdır. Ülkemizde bitki örtüsünün olmadığı veya zayıf olduğu bölgelerde görülür.

    Rastgele atama: Deneyde yer alan deneklerin deney ve kontrol gruplarına rastgele atanması tekniği.

    Nüfus Yoğunluğu: Bir yerde kilometre kareye düşen insan sayısıdır. Belli bir alanda yaşayan nüfusun, o alana oranıdır. Ülkenin genişliği ve toplam nüfus hakkında bilgi verir. Kişi/km2 olarak gösterilir. Nüfus yoğunluğunu bulmak için; Nüfus Yoğunluğu = Toplam İnsan Sayısı / Yüzölçümü - Osmanlı Devletinde ilk nüfus sayımını II. Mahmut Yaptırmıştır (1831). Amacı askere alınacak erkek sayısını tespit ve vergi toplanacak kişileri belirlemekti. - Türkiye Cumhuriyetinde ilk nüfus sayımı 1927 yılında yapıldı. İkinci olarak 1935 yılında yapıldı. Bundan sonra 1990 yılına kadar 5 yılda bir nüfus sayımı yapıldı. 1990'dan sonra 10 yılda yapılması kararlaştırıldı. - Ülkemizde nüfus sayımını TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) yapar. TÜİK'in eski adı DİE'dir (Devlet İstatistik Enstitüsü ) . — Genel nüfus sayımları yurdumuzda bulunan insanların sayısını ve niteliklerini belirlemek için yapılır. Yani nüfusun yaş ve cinsiyet durumu, okuryazarlık ve öğrenim durumu, iş durumu, medeni durumu, köy ve kentsel durumu tespit eder.

    Düşünce: 1. Düşünme sonucunda oluşan görüş, fikir. 2. Zihinde tasarlanan, canlandırılan şey

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü