Eğitim Sitesi

Peygamber Nedir? Peygamber Hakkında Kısaca Bilgi

Peygamber Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Peygamber:

Peygamber, haberci demektir. Peygamberler Allah'tan insanlara haber getiren elçilerdir. Allah çok merhametli olduğundan, insanlar bu dünyada da öteki dünyada da rahat etsinler, mutlu olsunlar diye neler yapmaları gerektiğini insanlara bildirir. Bunun için de insanların arasından kendisine elçiler yani peygamberler seçti. Peygamberler, dışarıdan bakıldığında bizim gibi insanlardır. Onları özel yapan, Allah'ın onları peygamberi olarak seçmesidir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Peygamber:

Tanrı'nın, buyruklarını insanlara iletmek üzere seçtiği kişidir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Peygamber:

İnsanlara Allah'ın buyruklarını bildiren, onları dine çağıran kimse, elçi, resul.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Mâşâallâh: Beğenilen şeyler görüldüğünde söylenilen; " Bu, Allahü teâlânın dilediği ve ihsân ettiği şey, Allah'ın istediği gibi, Allah korusun, Allah saklasın " manasında dua cümlesi.

    Fıtrat: 1. Yokken var etme, yaratma. 2. İnsanın yaratılıştan sahip olduğu fiziki özellikler. 3. İnsanın doğuştan sahip olduğu ahlak, huy, karakter, tabiat. 4. Allah'ın, tüm varlıkları kendi varlığını ve birliğini tanıyabilme gücü ve yeteneği ile yaratması, 5. İnsanın doğuştan sahip olduğu fiziki özellikler. Yaradılış, hilkat.

    Rükûya Bitişik Kıyâm: Rükûya eğilmeden önce en son lahzada ayakta durma; ki namazın rüknüdür.

    İhtikar: İnsanların ve evcil hayvanların yiyecek ve içecekleri olan maddeleri ucuz olan yerlerden alıp kıymetinin artması için 40 gün bekletmek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü