Eğitim Sitesi

Penjamo 62 Nedir? Penjamo 62 Hakkında Kısaca Bilgi

Penjamo 62 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Penjamo 62:

Meksika orijinli, yazlık, uzun boylu, kışa duyarlı, kılçıklı, beyaz ve uzun başaklı, ekmeklik kalitesi orta, Güneydoğu Bölgesi için uygun bir kırmızı ekmeklik yarı sert buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Hububat (Tahıl): Danelerinin büyük bir kısmı nişastadan oluşan, öğütüldüğünde un ve kepek elde edilen, ayrıca protein, yağ ve mineral maddeleri içeren yetiştirilmesi için belirli sıcaklık isteği olan Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, çeltik, darılar, kuşyemi gibi ürünlerin genel adı.

    Yulaf: Daha çok hayvan yemi olarak kullanılan, serin iklim tahılları içinde dünya da ekiliş ve üretim bakımından üçüncü sırayı alan tahıl.

    Partenocarpy-Partenocarp: Döllenme olmadan tohumsuz meyve oluşumuna "partenocarpy" ve bu şekilde oluşan meyvelere de "partenocarp" meyve denilmektedir. Muz, armut, portakal, Trabzon hurması, yenidünya, incir gibi bazı meyve türleri ve hıyar, patlıcan gibi sebze türlerinde partenokarpik meyve oluşumu görülmektedir. Kayısı, erik, şeftali, kiraz ve vişne gibi sert çekirdekli meyve türlerinde partenogarpi görülmez.

    Sulu Arazi: Bitkilerin büyümeleri ve ürün vermeleri için gerekli olan suyun sulama ile karşılanabileceği araziler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü