Eğitim Sitesi

Pekiştirmek Nedir? Pekiştirmek Hakkında Kısaca Bilgi

Pekiştirmek Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Pekiştirmek:

Öğrenilmiş olan bir davranış ya da tepkiyi, dış ya da iç etkilerle güçlendirmek ve bu davranışı ya da tepkinin aynı uyaran karşısında yinelenmesi olasılığını arttırmak.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Kişisel Proje Takvimi: Yılın başında proje sorumlu öğretmenleri tarafından hazırlanan, proje ara değerlendirme, değerlendirme, sunum, sergi tarihlerinin yer aldığı takvimdir. Lise ve ortaokul birimleri tarafından ortak hazırlanır. Öğrencilere yılın başında dağıtılır.

    Açık Oturum: Küçük bir konuşmacı öbeğinin bir konuyu ya da sorunu doğal bir ortam içinde tartışması amacıyla düzenlenen toplantı yuvarlak masa görüşmesi.

    Adaptasyon: Piaget'e göre, bireyin çevresiyle etkileşerek, çevreye ve çevresindeki değişikliklere, özümleme ve uyumsama süreçlerini kullanarak uyum sağlayabilme yeteneği.

    Bilgi: 1. Bir konuyu diğerlerinden ayırabilecek olan bütün özellikler içinden, yalnızca işe yarayabilecek olanlardır (knowledge) 2. İnsan aklının kapsayabileceği olgu, gerçek ve ilkelerin tümüne verilen ad. 3. İnsan anlığının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünsel ürün. 4. Genel olarak ve ilksezi biçiminde zihnin kavradığı temel düşünceler. 5. Bir yargılamada bulunabilmek için bilinmesi gereken öğelerin her birine verilen ad. 5. Bir şeyi bilme hali.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü