Eğitim Sitesi

Pay-Cable/Pay-TV Nedir? Pay-Cable/Pay-TV Hakkında Kısaca Bilgi

Pay-Cable/Pay-TV Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Pay-Cable/Pay-TV:

Ekstra abone ücretleriyle desteklenen yayın hizmetleri.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Conditional Access Module (CAM): Yayının alımını belirli bir grup kullanıcıyla sınırlamaya yarayan koşullu erişim modülüdür. İngilizcedeki "Conditional Access Module" kelimelerinin kısaltmasıdır. Yani belirli şifreleme yöntemleri kullanarak (Viaaccess, Irdeto, Conax, Seca, Mediaguard, Nagravision, Cryptoworks vb.) paralı yayın yapan TV kuruluşlarının abonelerine verdiği modüllerin genel adı.

    Low Noise Amplifier (LNA): Yer istasyonunun alıcısı ile anten arasında bir ön yükseltici olarak kullanılan cihaz. Etkili olabilmesi için antene olabildiğince yakın olması gerekir.

    Community Antenna Television (CATV): Kapalı devre televizyon sistemleri. Ortak bir santral yardımı ile birden fazla daireye TV işaretlerini dağıtan kablolu sistem. Site güvenlik vb.

    High Definition Television: Mevcut PAL, NTSC standartlarına göre resim kalitesini çok büyük ölçüde arttıran video işaretlerinin çözünürlüğünü yükselten teknoloji. Günümüzün NTSC televizyonlarından yaklaşık iki kat yatay, iki kat dikey fazla çözünürlüğe, günümüzün standart televizyonlarından beş kat daha fazla görüntü bilgisine ve CD benzeri ses kalitesine (6 kanallı CD quality surround sound) sahiptir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü