Eğitim Sitesi

Patent Nedir? Patent Hakkında Kısaca Bilgi

Patent Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Patent:

Bir buluşun sahipliğini ve kullanımını koruyan belge

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Patent:

Bir buluşu veya o buluşu uygulama alanında kullanma hakkının bir kimseye ait olduğunu gösteren belge.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Patent:

Buluş belgesi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Patent:

Buluş belgesi veya patent, ürün veya buluş sahibine, icat ettiği ürünün satışı, pazarlanması, çoğaltılması, bir benzerinin üretilmesi gibi alanlarda ayrıcalıklar getiren resmî bir belge ve unvandır. Türkiye'de patent verme yetkisi, Türk Patent Enstitüsü'ne aittir.

 

Hukuk Terimi Olarak Patent:

Bulgu belgesi.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Kıvrım Dağ: Kıtaların yer değiştirmesiyle jeosenklinaller yüksek basınca uğrarlar. Eğer bunlar esnek yapıda ise kıvrılırlar ve kıvrımlı dağlar meydana gelir. Bu oluşan kıvrımlar kubbe şeklinde ise antiklinal, çukur yapıda ise senklinal adı verilir.

    Plato: Çevresine göre yüksekte kalmış, akarsular tarafından dar ve derin vadilerle parçalanmış geniş ve yüksek düzlüklere plato denir.

    Çökme Dolini: Yeraltında bulunan mağara sistemlerinin tavanlarının incelerek çökmesi ile oluşan karstik şekillerdir. Çökme dolinleri, derinliklerinin fazla oluşu, yamaçlarının eğimli oluşu ve tabanlarındaki iri bloklar halinde maddeler bulunması nedeniyle erime dolinlerinden kolayca ayırtedilirler.

    Nüfus Artışı: Doğum oranı ile ölüm oranı arasındaki fark nüfus artışını gösterir Bir ülkede doğum oranı fazla, ölüm oranı az ise nüfus artışı meydana gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü