Eğitim Sitesi

Partenocarpy-Partenocarp Nedir? Partenocarpy-Partenocarp Hakkında Kısaca Bilgi

Partenocarpy-Partenocarp Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Partenocarpy-Partenocarp:

Döllenme olmadan tohumsuz meyve oluşumuna "partenocarpy" ve bu şekilde oluşan meyvelere de "partenocarp" meyve denilmektedir. Muz, armut, portakal, Trabzon hurması, yenidünya, incir gibi bazı meyve türleri ve hıyar, patlıcan gibi sebze türlerinde partenokarpik meyve oluşumu görülmektedir. Kayısı, erik, şeftali, kiraz ve vişne gibi sert çekirdekli meyve türlerinde partenogarpi görülmez.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kendiyle-Birbiriyle Uyuşmazlık: Eğer bir bitkinin çiçek tozları, kendi dişi çiçeklerini veya aynı çeşide ait diğer bitkilerin dişi çiçeklerini dölleyemiyorsa buna "kendiyle uyuşmazlık" bir çeşidin çiçek tozları aynı tür içindeki diğer bir çeşidi dölleyemiyorsa buna da "birbiriyle uyuşmazlık" denir.

    Böcek İlacı (Pestisid): Zararlı canlı veya bitkileri öldürmeye yarayan kimyasal madde. Böcek ilaçları özellikle tarımda ve insanların yaşadığı çevrelerde kullanılır. Bazıları insanlara, direkt temas ya da gıdalarda kalan kalıntıları nedeniyle veya çevreye yüksek zehir oranları nedeniyle, zararlıdır ve DDT gibi birçok ülkede yasaklanmışlardır. Böcek zehirleri mantar yok ediciler, zararlı bitki yok ediciler ve fare yok edicileri de kapsarlar.

    Anadolu Beyaz Buğdaylar: Beyaz sert buğday grubundan, Orta Anadolu koşulları için en elverişli çeşit olup, kurağa ve kışa dayanıklı, hastalıklara dayanıksız, yörelere göre Köse, Zerun, Zeron, Zerin, Kırık, Con kesme adlarını alan kılçıksız, kırmızı tüylü kavuzlu, Ankara Zirai Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah edilmiş orta erkenci beyaz sert buğday çeşidi.

    Trafo: Tam adı Transformatör. Elektrikte genellikle gerilim dönüştürücü olarak kullanılan bir cihazdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü