Eğitim Sitesi

Parasoley Nedir? Parasoley Hakkında Kısaca Bilgi

Parasoley Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Parasoley:

Güneş ışınlarının, arka merceğe doğrudan ulaşmasına engel olarak iç yansımayı engelleyen ve görüntülerin kontrastlığını koruyan aksesuardır.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Parasoley:

Metal ya da kauçuktan yapılan ve istenmeyen ışıkların objektif yüzeyine düşmesini önleyen, objektifin ucuna katılan parça.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Amatör: Para kazanma kaygısı dışında, zevki için fotoğraf çeken kişi. Bu fotoğraf becerisinin değil, amacının tanımıdır.

    Diyafram: 1- Işığın filme ya da algılayıcıya ulaşmasını sağlayan objektifin ortasındaki açıklığın boyutunu ayarlamaya yarayan, objektifin içerisinde yer alan ve üst üste yerleştirilmiş metal levhalardan oluşan mekanizmadır. 2- Fotoğraf makinelerinin objektiflerinde açılıp kısılarak filme ulaşacak ışık miktarını ayarlayan parça.

    Kontrast Ayarı: Fotoğraf makinelerinde, çekilen fotoğraftaki renklerin karşıtlığını düzenleyen ayar.

    Tek Ayak: Fotoğraf makinesinin üzerine takıldığı tek bir çubuktan oluşan ayak düzeneğidir. Üç ayağa (tripod) göre taşıma kolaylığı sağlamasına rağmen, makinenin hala el ile tutuluyor olması nedeniyle sallantı sorunu tam olarak giderilemez. Ancak üç ayağın kullanımının zamanlama veya fiziki nedenlerle mümkün olmadığı yerlerde gereklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü