Eğitim Sitesi

Paradoks Nedir? Paradoks Hakkında Kısaca Bilgi

Paradoks Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Paradoks:

Sezgisel olarak doğru kabul edilmiş öncüllerden yola çıkarak tümdengelim yoluyla bir çelişki ya da doğru olmayan, temel inançlara aykırı bir sonuç çıkarma durumu.

 

Sanat Terimi Olarak Paradoks:

Çelişki. 3.felsefe Düşünceler arasında tartışmaya açık, kesin bir yargı içermeyen karşıtlık.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Ateizm: Allah'ın varlığını reddeden görüş ateizmdir. (Tanrı tanımazlık). Ateizm Tanrı'nın varlığını reddederek evreni, evrene dayanarak açıklamaya çalışır. Bu nedenle ateizmi savunan düşünürler genelde materyalisttir.

    Egemenlik: 1- Devletin belli sınırlar içinde,belli bir toplumda serbestçe iktidar gücünü kullanabilmesidir.Yani dış ve iç baskılardan kurtularak kendini yönetebilmesidir. 2- Hukuk ve siyaset felsefesinde, bir kişi ya da kurumun, kendi alanında başka bütün kişi ya da kurumlar üzerinde nihai otorite sahibi olmasını mümkün kılan özellik; devletin karar alma sürecinde ve düzeni sağlamada, tek yönetici ya da otorite olması durumu.

    Naturizm: Doğal varlıkların ve olayların kutsallaştığı din anlayışıdır. Tarımın insan yaşamında önem kazanması ile tarımsal üretimi yöneten doğal olaylar kutsallaşmıştır.

    Yeter-Sebep İlkesi: Yeterli neden olmadıkça hiçbir olgunun var olmadığını, hiçbir yargının da doğru olmadığını dile getiren mantık ilkesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü