Eğitim Sitesi

Pantothenik Asit Nedir? Pantothenik Asit Hakkında Kısaca Bilgi

Pantothenik Asit Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Pantothenik Asit:

Bir B grubu vitamini.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kolit: Bağırsakların iltihaplanarak besinleri emememesidir. Belirtiler buğdaydaki bir protein olan glüteni beslenmeden çıkartarak yok edilebilir.

    Kansızlık: Alyuvar hücrelerinin ya da bunların hemoglobininin yetersizliğidir.

    Kalori (Cal): 1- Kalori enerji birimidir. Bir yetişkinin ortalama enerji ihtiyacı yaklaşık 2000-2400 kilokalori(kcal) arasında değişebilir. Bilimsel olarak kalori 1 gram suyun sıcaklığını 1 derece yükseltmek için gerekli enerji miktarı olarak da tanımlanabilir. 2- Besinlerle alınan enerjinin ölçü birimidir. Kalori, 1 gram suyun sıcaklığını 1°C arttırmak için gerekli olan enerji miktarına verilen isimdir. Herkes adını kalori olarak benimsemiş olsa da, besinlerle alınan enerji aslında kilokalori cinsinden ölçülür.

    Protein: Proteinlerin yapı taşları amino asitlerdir. Amino asitleri organ dokusunu yenilemeye yardımcı olur ve kasları geliştirip, saç, tırnak ve cildi destekler. Amino asitler kan üretimi için de kullanılır ve antikorların hastalıklarla savaşmasına yardım eder. Protein açısından zengin yiyecekler arasında süt, balık, et, ceviz türü kuru yemişler, peynir ve yumurtalar olarak sayılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü