Eğitim Sitesi

Pano Nedir? Pano Hakkında Kısaca Bilgi

Pano Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Pano:

Mimarlıkta ve dekorasyonda bir çerçeve ile sınırlanmış düz yüzeylere verilen ad.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Pano:

Üzerine bildiri, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha.

 

Tiyatro Terimi Olarak Pano:

1- Sahne üzerindeki dekorun bir parçası. Pano askıya bağlanır ve sahne zeminine tutturulur.

2- Kulisi seyircinin görüşüne kapayan çerçeveli gergi.

 

Sanat Terimi Olarak Pano:

Dekor ya da resim yapmak için kullanılan etrafı çerçeveli düz yüzeyler. Üzerine tanıtma ya da açıklama kâğıtları tutturulmak üzere hazırlanmış olan levha. Mimarlıkta ve dekorasyonda çevresi silmeli bir çerçeveyle sınırlanmış yüzeylere verilen ad.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Pano:

Üzerine bildiri, açıklama veya tanıtma kâğıtları tutturmak için hazırlanmış levha.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Eviye Bataryası: Mutfaklarda eviyelere montaj edilerek bulaşık yıkama amaçlı kullanılır. Döner borulu yapılır. Boru bağlantıları ½" 'dir. Duvar tipi ve ankastre olarak iki tipte yapılır. Duvar tipi eviye bataryaları, eviyenin üstünde yerden 85 cm yüksekliğe monte edilir. Montajında eksantrik nipeller kullanılır. Ankastre eviye bataryaları mutfak tezgahı üzerine, su eviye içine akacak biçimde yapılır. Su çıkış borusu döner veya spiralli boruludur. Spiral boru kullanım kolaylığı sağlar.

    İnceltici: İnceltici ve bağlayıcı beraber, boyanın nakil vasıtasını oluştururlar. Su, akrilik esaslı boya boyalarda kullanılan, boya kurudukça buharlaşan, düzgün boya uygulamasına olanak sağlayan incelticilerdir. Yağlı boyaların incelticileri ise terebentin veya alkoldür.

    Döşeme: Döşeme, binada katları birbirinden ayıran, üzerine gelen yükleri taşıyarak mesnetlere nakleden yapı elemanlarıdır. Döşemeler; ahşap, kagir, betonarme ve çelik malzemelerden yapılırlar.

    Baza: 1. Mobilyanın alt kısmında, boydan boya uzanan en enli kısım. 2. Üstü yatak altı açılır mekanizması sayesinde dolap olarak kullanılan üniteye verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü