Eğitim Sitesi

PPI (Pixel Per Inch) Nedir? PPI (Pixel Per Inch) Hakkında Kısaca Bilgi

PPI (Pixel Per Inch) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak PPI (Pixel Per Inch):

Yani her bir inç alandaki piksel sayısı demektir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yansıtıcı (Reflektör): Işığın istediğimiz yere düşmediği durumlarda kullanılır. Yansıtıcı, nesnenin karanlıkta kalan bölgelerine ışığı yönlendirebilmek için ışığa doğrultulur. Altın renkli yansıtıcılar renkleri sıcaklaştırırken, gümüş ve beyaz renkli yansıtıcılar renklerde değişiklik yapmazlar. Değişik renklerde yansıtıcı kullanılarak fotoğrafı çekilecek nesnenin renklerinde değişiklikler elde edilebilir. Siyah renkli yansıtıcının görevi ise biraz farklıdır ve ışığı emerek görüntünün daha karanlık çıkmasını sağlar.

    Yaprak film: Tek tek kullanılan büyük boyutlu film. Belirli boyutlardaki bu filmler özel taşıyıcı içinde makineye konur.

    Bit: Dijital hafızanın en küçük birimidir. Dijital kavram olarak 0 ve 1 i ifade eden "binary" ve "digit" kelimelerinin bir nevi kısaltılmasıdır.

    HDTV (High Definition Television): Normalde televizyon ekranındaki saniyede yatay satır okuma hızı 525 satır iken bu teknoloji televizyon ya da görüntü sistemlerinde saniyede satır tarama hızı 1125 satırdır ki bu daha kaliteli görüntü demektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü