Eğitim Sitesi

PPC (Pay Per Click) Nedir? PPC (Pay Per Click) Hakkında Kısaca Bilgi

PPC (Pay Per Click) Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak PPC (Pay Per Click):

Pay Per Click, tıklama başına ödeme. Reklamlarınıza her tıklandığında reklam şirketine ücret ödüyorsanız reklamınızın türü PPC'dir. Google Adwords, PPC reklamlara en güzel örnektir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak PPC (Pay Per Click):

Tıklama başına ödeme esasına dayanan, genelde arama motorlarınca kullanılan reklam modeli.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Broken Link: Arama motorlarında çıkan fakat çeşitli nedenlerle içeriğine veya sayfanın kendisine ulaşılamayan linkler.

    Google Panda: Google'ın spam ve kalitesiz siteleri kaliteli sitelerden ayırt etmesini sağlamak için geliştirdiği sistem. Bu sisteme göre backlink yapısı sağlam ve kaliteli olan, sosyal medyalara önem veren ve en önemlisi özgün içeriği olan siteler Google'ın gözünde kaliteli sitelerdir ve diğer sitelerden yukarılarda indekslenmesi muhtemeldir.

    Cost per Action (CPA): Yapmış olduğunuz faaliyet/eylem başına ücretlendirme olarak belirlense de tam olarak Türkçe karşılığı yoktur. Ancak belirli bir şey yaptığınızda, örneğin bir alışveriş, karşı tarafa yapılan ödemedir.

    Pagerank: Sayfa kalite puanı, PR. Google, web sitelerine 0'dan 10'a kadar belli kalite sayısı verir. Bu sayının yüksek olması sıralamayı etkileyecek bir faktör olsa da günümüzde artık etkisini yitirmiştir. Pagerank web sitesi içinde her sayfa için ayrı ayrı değerde olabilir ancak önemli olan anasayfanın değeridir. Pagerank değerleri Google tarafından yılda 3 veya 4 kez güncellenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü