Eğitim Sitesi

Öznitelik Nedir? Öznitelik Hakkında Kısaca Bilgi

Öznitelik Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Öznitelik:

Veritabanındaki nesnelerin nitelikleri ile ya da doğrudan ilgili bilgiler, raster veri yapısında da her hücre ile ilgili tek anlamlı bilgi.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Stereo Model: 1- Bir dizi fotogrametrik işlemden sonra bir fotoğraf çiftinden, fotogrametri aletinde ya da bilgisayar ekranında oluşturulan, arazinin, nesne uzayının küçültülmüş bir benzeri olan, derinlikleri de algılanabilen üç boyutlu model, stereoskopik model. 2- Fotoğraf çiftleri ile oluşturulan, nesnelerin yada arazinin üçüncü boyutlarının da algılanabildiği, gerçeğin küçültülmüş bir benzeri, stereoskopik model.

    Sayısal Fotoğraf: Sayısal kameralar ile çekilmiş ya da tarayıcılar aracılığı ile analog fotoğraflardan dönüştürülmüş, gri değerleri sayılarla belirlenmiş ve bilgisayar dosyalarında saklanan, gerektiğinde bilgisayar etrafında görüntülenebilen, baskı yoluyla analog biçimine.

    Sayısal Görüntü İşleme: Sayısal görüntülerin kullanıcının amacına uygun geliştirilmesi, iyileştirilme, geometrik olarak düzeltilmesi gibi tüm değiştirme işlemleri, görüntü işleme.

    Baz/Yükseklik Oranı: Hava fotogrametrisinde ölçülen yüksekliklerin doğruluğu ve duyarlığı ile doğrudan ilgili olan, baz uzunluğunun uçuş yüksekliğine oranı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü