Eğitim Sitesi

Özel Yetenek Sınavı Nedir? Özel Yetenek Sınavı Hakkında Kısaca Bilgi

Özel Yetenek Sınavı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Özel Yetenek Sınavı:

Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mesleki Eğitim Fakültesi gibi özel yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kayıt yaptırmak isteyen adayların girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Özel yetenek sınavları, sınavların değerlendirilmesi ve öğrenci yerleştirme işlemleri ÖSYM'den bağımsız olarak, ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılır. Özel Yetenek sınavına girmek isteyen öğrenciler ÖSS'ye de girmek mecburiyetindedirler.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    METEB (Mesleki Teknik Eğitim Bölgesi): Aynı il içerisinde yer alan Mesleki Ortaöğretim kurumları ve bunların devamı niteliğindeki Meslek Yüksek Okullarından oluşan bölgeye METEB denir. Her il bir METEB' dir.

    Final: Yüksek Öğretim Kurumlarında uygulanan dönem sonu sınavı.

    Tezsiz Yüksek Lisans: Üç yarıyıldan oluşan, tez hazırlanmadan bitirilen yüksek lisans programı. Lisans mezunu olan kişilere mesleki konuda derin bilgi kazandırmayı ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermeyi amaçlayan programdır. Pek çok alanda yapılabilen tezsiz yüksek lisans özellikle, Fen Edebiyat Fakültesi mezunları tarafından öğretmen olabilmek için tercih edilmektedir.

    Yaz Okulu: 1. Üniversitelerde bazı fakülte veya bölümler yaz aylarında eğitim yapmaktadırlar. Yaz okulunun amaçları; çok sayıda öğrenci tarafından alınan derslerdeki yığılmayı azaltmak, kendilerinden ancak yaz aylarında yararlanılabilecek öğretim elemanlarının eğitime katılımını sağlamak, belli derslerde başarısız olan öğrencilerin eksiklerini tamamlayarak zamanında mezun olmalarına yardımcı olmaktır. 2. Üniversitede normal eğitim süresi bittikten sonra üstten ders alma, başarısız dersleri tekrar almak için yaz ayında yapılan ve yaklaşık 7-8 hafta süren yoğunlaştırılmış ders programlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü