Eğitim Sitesi

Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireylerin Zorunlu Öğrenim Çağı Nedir? Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireylerin Zorunlu Öğrenim Çağı Hakkında Kısaca Bilgi

Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireylerin Zorunlu Öğrenim Çağı Terimi Hakkında Bilgiler

Özel Eğitim Terimi Olarak Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireylerin Zorunlu Öğrenim Çağı:

Okul öncesi dönemi de içine alan 3-14 yaş grubundaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim-öğretim süresini kapsayan dönem.

 

    Benzer Özel Eğitim Terimleri

    Gezerek Özel Eğitim Görevi Yapan Öğretmen (Gezici Öğretmen): Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için evde, hastanede, okul ve kurumlarda eğitim ve destek eğitim hizmetlerini yürütmekle görevlendirilen görme, işitme ve zihinsel engelliler sınıf öğretmeni.

    İşitme Engelliler: İşitme engelinden dolayı özel eğitime ihtiyacı olan bireylerdir.

    Bireyselleştirme: Bir gurubun değil bireyin eğitim ihtiyaçlarını bugünü ya da gelecekte onun bağımsız yaşamını kolaylaştıracak şekilde dikkate almaktır.

    Özel Öğrenme Güçlüğü: Dili yazılı ya da sözlü anlamak ve kullanabilmek için gerekli olan bilgi alma süreçlerinin birinde veya birkaçında ortaya çıkan ve dinleme, konuşma, okuma, yazma, heceleme, dikkat yoğunlaştırma ya da matematiksel işlemleri yapmada yetersizlik nedeniyle bireyin eğitim performansının ve sosyal uyumunun olumsuz yönde etkilenmesi durumudur. Yaygın olarak kullanılan öğrenme güçlüğü tanımına göre: Öğrenme güçlüğü gösteren çocuklar dinleme, düşünme, konuşma, okuma, yazma ya da matematik problemlerini çözme, anlama ya da yazılı ve sözlü dili kullanmadaki psikolojik süreçlerden birinde ya da bir kaçında yetersizliğin ortaya çıktığı çocuklardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Özel Eğitim Terimleri Sözlüğü