Eğitim Sitesi

Oymacılık Nedir? Oymacılık Hakkında Kısaca Bilgi

Oymacılık Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Oymacılık:

Tahta, mermer, metal vb. maddelerin yüzeylerini özel araçlarla oyarak veya delerek önceden tasarlanan şekil, motif veya cisimleri işleme sanatı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Hayvancılık: Çeşitli hayvanların beslenerek para kazanılması faaliyetine denir. Küçük Baş(Koyun, Keçi); Büyük Baş(İnek, Öküz), Kümes(Tavuk, Hindi, Ördek), İpek Böcekçiliği, Balıkçılık, Arıcılık hayvancılık faaliyetini çeşitleridir.

    Kitap: Bir konuda çeşitli düzeylerde bilgi içeren, genellikle tek ciltten oluşan, bir veya daha fazla yazar tarafından yazılmış temel bilgi kaynağı.

    Ferman: 1. Buyruk, emir. 2. Osmanlı Devleti'nde padişahın verdiği, uyulması gerekli hükümleri taşıyan yazılı buyruk, yarlık. "Osmanlı Devleti'nde padişahın fermanı kanun sayılırdı."

    Doğal Varlık: Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal varlık denir. Dağ, deniz, ova ırmak, göl, orman vb. gibi ● Doğal varlıkların yapılışında insanlar görev almamışlardır. ● Doğanın kendisinde var olan coğrafi unsurlardır. ● İnsanlar tarafından sonradan keşfedilmiş ve çevresine yeni yerleşim yerleri kurulmuştur. ● Ülkeler, doğallığın bozulup kaybolmaması için o bölgeyi koruma altına alırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü