Eğitim Sitesi

Outbound Link Nedir? Outbound Link Hakkında Kısaca Bilgi

Outbound Link Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Outbound Link:

Sitemizden dışarıya link vermek için kullanırız. Amaç verilen link'in Page Rank'ını arttırmaktır.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Cost per Action (CPA): Yapmış olduğunuz faaliyet/eylem başına ücretlendirme olarak belirlense de tam olarak Türkçe karşılığı yoktur. Ancak belirli bir şey yaptığınızda, örneğin bir alışveriş, karşı tarafa yapılan ödemedir.

    Arama Motoru: Anahtar kelimeler veya belirtilen diğer terimlerle İnternetteki mevcut verileri arayan bir bilgisayar işlevi veya bu işlevin bulunduğu bir programdır.

    Anchor Tag / Text: Çapa metin. Linki tanımlayan metindir. http://www.dersimiz.com bir link, Eğitim Sitesi bir kelime ise Eğitim Sitesi kelimesine tıklandığında ilgili adrese gitmesi durumunda http:// ile başlayan kısım link, Eğitim Sitesi kelimesi ise anchor metindir. Örnek: Eğitim Sitesi buradaki Eğitim Sitesi kelimesi link için Anchor Text olur.

    Çapraz Link: Sitelerin backlink kazanmak için yaptıkları link takasına denir. Ancak bilindiği gibi takas değildir. A ve B kişilerinin 2 sitesi varsa, A kişi 1. sitesine B sitesinin linkini ekler. Bunun karşılığında B kişisi de, A kişisinin linkini 2. sitesine ekler. Bu sayede iki kişinin de backlinki olur. Link takasın Google tarafından önemini yitirdiği için bu yöntem uygulanır. Bunun yararı, pagerank güncellemelerinde belli olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü