Eğitim Sitesi

Oturan Sistemi Toparlama Yeteneği Nedir? Oturan Sistemi Toparlama Yeteneği Hakkında Kısaca Bilgi

Oturan Sistemi Toparlama Yeteneği Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Oturan Sistemi Toparlama Yeteneği:

Bir Üretim Grubunun, kendi dışındaki enerji kaynaklarından faydalanmaksızın üretime başlama ve İletim yada Dağıtım Şebekesinin bir bölümünü, ESİ yönergeleri doğrultusunda enerjileme yeteneğidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Minimum Güç: Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmiş bir üretim grubunun MAMS/ESİ'ye, Veri Kayıt Kodu ve Programlama ve Yük dağıtım Kodları uyarınca sağlayacağını beyan ettiği minimum sabit aktif (MW) ve/veya reaktif (MVAR) güç üretimi.

    Özgül Tüketim (Özel Tüketim): Ürün ya da para birimi başına enerji tüketimidir. Not: Para birimi başına enerji tüketimi, giderek daha çok "Enerji Yoğunluğu" terimi ile tanımlanmaktadır.

    Ekonomi Kapasite: Bir Generatör, santral, motor; şebeke, fabrika gibi tesislerin %60-80 arası çalışma düzeninden elde edilebilecek ekonomik üretim veya tüketim miktarıdır.

    En Düşük Maliyeti Üreticiden Başlayan Sıra: MAMS ve/veya ESİ tarafından, üretim programlama sürecinde esas alınan, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmek üzere bir araya getirilen Üretim Gruplarının işletme amaçlı programlamasında izlenen, düşük maliyet esaslı sıra.Bu sıralama uyarınca, en düşük maliyetli MYD dahil Üretim Grubu ilk önce çalışmak üzere programlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü