Eğitim Sitesi

Otel Rezervasyon Tipleri Nedir? Otel Rezervasyon Tipleri Hakkında Kısaca Bilgi

Otel Rezervasyon Tipleri Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Otel Rezervasyon Tipleri:

1) Garanti rezervasyon: Otel müşterinin rezervasyonuna göre gelmesi beklenen gün ve saatten itibaren 24 saat süre ile başka bir deyişle o günkü çıkış saatine kadar tutmayı taahhüt eder. Diğer taraftan müşteri kullanmaması halinde oda kira bedelini ödemeyi taahhüt eder.
- Kredi kartı aracılığıyla verilen kredi
- Önceden ödeme
- Seyahat acentası aracılığıyla garanti
- Şirket garantisi

2) Garantisiz rezervasyon: Otel gün içinde belirlerdiği bir saate kadar tüm rezervasyonları tutar. O saatten itibaren talep olması halinde rezervasyonları satar. Müşteri rezervasyonda belirtilen saatten sonra gelirse ve tesiste yer varsa kendisine yer sağlanabilir.

3) Teyitli rezervasyon: Müşteri ile otel işletmesi arasında oda fiyatları, konaklama tipi, müşteri adeti, otele geliş tarihi ve saati üzerinde yazılı olarak mutabakata varılır. Teyitli rezervasyon garantili ve garantisiz rezervasyon şeklinde gerçekleşebilir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Alkollü İçki: Çeşitli tahıl, meyve ve köklerdeki karbonhidratların mayalanması ile hazırlanan ve değişik oranlarda alkol içeren içeceklere verilen genel ad.

    Karantina: Bulaşıcı bir hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan tecrit.

    Concierge: 1. Danışma memuru. Misafirin bagajlarının taşınması, muhafaza edilmesi, posta, evrak ve mesaj dağıtımı gibi işlevleri olan bölümdür. 2. Otellerde konaklayan misafirlerin, otel dışında ihtiyaç duydukları hizmetlerin sağlandığı bölüm.

    Çevre Yönetimi: Torak, su, ve hava gibi kaynakların çevresel açıdan kabul edilebilir uygulamalar yoluyla kullanılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü