Eğitim Sitesi

Organik Yiyecek Nedir? Organik Yiyecek Hakkında Kısaca Bilgi

Organik Yiyecek Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Organik Yiyecek:

Kimyasal böcek ilaçları, hormonlar, antibiyotikler veya yapay yoldan elde edilmiş kimyasallar katkı maddeleri kullanmadan yetiştirilen ya da üretilen her tür gıda ürünü. Genetik mühendislik ya da radyasyon içermeyen organik bitkisel ürünler.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Antioksidanlar: Vücudun olağan süreci ile oluşan serbest radikkallerin vereceği zarara karşı bizleri koruyan bileşenler antioksidanlar denir. Bazı antioksidanları vücut üretebilirken bazıları da sebze, meyve, kahve, çay, bitter çikolata vb pek çok besin ile alınabilir.

    Rafine Karbonhidratlar: Rafine karbonhidratlar, beyaz un ürünleri, beyaz şeker ürünleri, beyaz pirinç ve beyaz makarna dâhil besleyici ve sağlıklı lif içeriklerinin çoğunu ya da tamamını kaybetmişlerdir. Rafine karbonhidratlar yüksek glisemik endeks sahibidirler ve diyabet hastalarının kaçındığı ani kan şekeri yükselmelerine sebep olurlar. Harvard Tıp Fakültesi çalışmalarında sadece birkaç düşük kalorili karmaşık karbonhidratın, örneğin beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmek, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, tatlı mısır gevreği yerine yulaf ezmesi gibi, şeker hastalığı riskini %40 azalttığı sonucunu bulmuştur.

    Aerobik: Oksijene gereksinim duyulan ortam

    İnositol: Bir B grubu vitamini. Şekerden çıkarılan alkol türünden bir maddedir. Kepekte ve birçok başka besinde bulunur, insanlara gereği bilinmemektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü