Eğitim Sitesi

Önlisans Diploması Nedir? Önlisans Diploması Hakkında Kısaca Bilgi

Önlisans Diploması Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Önlisans Diploması:

İki yıllık bir eğitim döneminden sonra verilen diploma; son (mesleki) veya transfer (diploma programının ilk iki yılı) diploması olabilir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Çan Eğrisi: Çan eğrisi bir not sistemidir. Öğrencinin notu ancak sınıf ortalamasının üzerinde ise ders geçmeye hak kazanır. Öğrenci sınıf ortalamasının altında kaldığı takdirde dersi tekrar almak zorundadır.

    Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim): Yükseköğretimin belirli dallarında, devam zorunluluğu olmaksızın sadece yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavlarına katılma zorunluluğu bulunan bir eğitim-öğretim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri, ilgili yükseköğretim kurumlarınca mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde düzenlenecek derslerde alırlar.

    Burs: 1- Bir yükseköğretim kurumunda okumaya hak kazanmış başarılı ve/veya ihtiyaç sahibi öğrencilere, devlet kurumları, özel şirketler, dernekler, vakıflar tarafından verilen karşılıksız paradır. 2- Üniversite öğrencilerinden ihtiyacı olanlara ya da başarılı öğrencilere çeşitli kurum, kuruluş ya da kişiler tarafından verilen karşılıksız eğitim yardımlarıdır. Üniversitenin bulunduğu illerde burs imkanları bulunduğu gibi, Türkiye genelinde burs veren yerler de bulunmaktadır. Bunlardan başbakanlık bursu en çok bilinenlerdendir. Burslar geri ödemesizdir.

    Akademik Danışmanlık: Öğrencilerin öğrenim programlarının düzenlenmesinde yardımcı olmak ve diğer sorunları ile ilgilenmek üzere öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri arasından ilgili mevzuat hükümlerine göre danışmanlar görevlendirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü