Eğitim Sitesi

Onkoloji Nedir? Onkoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Onkoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Onkoloji:

Tümörlerin oluşumu ve tedavisiyle uğraşan bilim dalı. Tıbbi (klinik onkoloji) ve radyasyon onkolojisi başta olmak üzere birçok alt dala ayrılır.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Onkoloji:

Kanser bilimi, urları inceleyen tıp dalı.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Korse: 1- Herhangi bir darbeden zarar görmemesi için boyna takılan, bel fıtığı gibi durumlarda bedeni düzgün tutmaya yarayan nesne. 2- İnce görünmek için kullanılan esnek iç giysisi.

    Kinesioloji: Kinesioloji, "hareket eden kaslardaki enerji akışının kontrolü demektir. Kinesiolojinin amacı, bedensel enerjileri harekete geçirerek, bedensel ve ruhsal dengeyi sağlamaktır. Kinesioloji, 'kiropratik, akupunktur' gibi birçok batı ve doğu tekniğini kendi içinde barındırır. Kinesiolojide kaslar çok önemli bir yer tutar. Çeşitli kas hareketlerinin yardımı ile bedendeki enerji blokajları ortaya çıkartılır.

    Çil: Çil (Efelit), deride, güneşe maruz kalma sonucu beliren, ufak lekelerdir. Bunlar, daha fazla, lokalize güneş yanıklarına benzetilebilir ve ekseriyetle sarışın veya kızıl saçlılarda görülen melanin pigmenti birikimidir.

    Kene: Koyun, köpek, at vb. hayvanların veya insanların derisinde asalak olarak yaşayan, bulaşıcı hastalıklara neden olan böceklerin genel adı, sakırga.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü