Eğitim Sitesi

Onkogen Nedir? Onkogen Hakkında Kısaca Bilgi

Onkogen Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Onkogen:

Bazı türleri kanserle de ilşkili olan bir gen. Onkogenlerin çoğu doğrudan ya da dolaylı olarak hücrelerin büyüme hızını etkiler.

 

Genetik Terimi Olarak Onkogen:

Bazı türleri kanserle de ilişkili olan bir gen. Onkogenlerin çoğu doğrudan ya da dolaylı olarak hücrelerin büyüme hızını etkiler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Aglütinasyon: 1. Kan hücrelerinin kümeleşerek pıhtılaşması. 2. Bir sıvı içinde dağınık halde bulunan hücre ya da parçacıkların kümeleşmesi. 3. Antijen ve antikorların tepkimesi sonucunda kan hücrelerinin kümeleşmesi. 4. Kan grubu antijenleri (A ve B) ile antikorlarının (anti A ve anti B) bir araya gelmesi sonucunda alyuvarların birbirine yapışması ve iri tanecikli yapılar oluşturmasına çökelme ya da aglütinasyon denir. Çökelme ile oluşan tanecikli yapılar, kan damarlarını tıkayarak ölüme neden olabilir. İki tip çökelme vardır: 1- Hafif (Kısmi) Çökelme 2- Ağır (Tam) Çökelme

    Transkripsiyon: 1- DNA zinciri üzerinden mRNA'nın sentezlenmesi. 2- (Yazılma) DNA ipliklerinin birinden genetik bilgilerin yeni sentezlenen mRNA'ya aktarımı.

    Protozoa: Amoeba, ciliata, flagellata ve sporozoa'yı kapsayan tek hücreli hayvanların filumu.

    Effektör organlar: Sinir hücrelerinin bağlı olduğu ve sinirsel uyarılara karşı verilen cevabın yerine getirildiği bez, kas, hücre veya organlar, sonuçlandırıcı organlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü