Eğitim Sitesi

Ön Soy Kütüğü Nedir? Ön Soy Kütüğü Hakkında Kısaca Bilgi

Ön Soy Kütüğü Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Ön Soy Kütüğü:

Anne ve babası bilinen, ebeveynlerinin verim kayıtları olmayan, mensup oldukları ırkın özelliklerini taşıyan hayvanlar için oluşturulacak geçici kayıt sistemi.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Bakla: Fiğ familyasından olan, yeşil yaprakları veya tohumları protein bakımından zengin, bazı türleri vicine ve convicine ile tanen gibi antibesleme faktörü taşıyan bir yem bitkisi.

    Otlak: Taban suyu derinde olan, kısa boylu bitkilerden oluşan ve hayvanların otlaması için kullanılan hayvan otlatma alanları.

    Akarlar: Artropoda şubesinde bulunan keneler dışında kalan, Acarina dizisinde yer alan yaklaşık 30. 000 türü bulunan, 0.2-4 mm büyüklüğünde nispeten küçük canlılar olup vücut biçimleri gibi ağız organelleri ve ekstremite yapıları akarların farklı grupları arasında belirgin farklılıklar gösteren, preozoma ve opisthozomaları kaynaşmış ve az çok yuvarlak bir vücut hâline gelmiş, var olduğunda gözler preozomanın yüzeyinde bulunan, kitin içeren dış iskeleti az veya çok sklerotinize olmuş, üç bacaklı larva, genellikle iki nimf evresi ve dört çift bacaklı genital olarak etkin erişkinler olmak üzere 3 gelişim evresi bulunan canlılar. Bu takımda Acaridae, Dermanyssidae ve Trombiculidae aileleri ve bu ailelerde veteriner ve beşeri hekimlik için önemli olan Acarapis, Acarus, Allodermanyssus, Bryobia, Cheyletiella, Chorioptes, Demodex, Dermanyssus, Dermatophagoides, Echinolaelaps, Eutrombicula, Glycyphagus, Knemidokoptes, Lynxacarus, Myobia, Neoschoengastia, Notoedres, Ornithonyssus, Otodectes, Pneumonyssus, Psorergates, Psoroptes, Pyemotes, Rhizoglyphus, Sarcoptes, Tetranychus, Trombicula ve Tyrophagus cinsleri bulunmaktadır, Astigmata.

    Bakteriyofaj: Bakteriyi enfekte edebilen virüs, faj.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü