Eğitim Sitesi

Oltalama (Phishing) Nedir? Oltalama (Phishing) Hakkında Kısaca Bilgi

Oltalama (Phishing) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Oltalama (Phishing):

Kişisel bilgilerin toplanması amacıyla yapılan eylemlerdir. Toplanan kişisel bilgiler, bankacılık işlemleri, kredi kartı kullanarak büyük alışverişler yapılması gibi suçlarda kullanılmaktadır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Cyberspace (Siberuzay): Ünlü bilim kurgu yazarı William Gibson tarafından Neuromancer isimli romanında kullanılan terimdir. Bilgisayarlardan oluşan ve toplumun bu bilgisayarların etrafında oluştuğu bir dünyayı ifade etmektedir. İlk kez ünlü bilim kurgu yazarı William Gibson'un "Neuromancer" adlı romanında kullandığı, bilgisayar destekli iletişimin, insan beyni ve bilgisayar ağı ile tanımladığı bölge.

    Insert Editing: Audio veya videounun önceden kaydedilmiş malzemeye sanki beraber alınmış gibi geçirildiği video edit tekniği. Hem kaynak hemde master video bandında control track'i veya zaman kodu gerektirir.

    Multi-Screen: Çeşitli imge alanlarına imgelerin projeksiyonu işlemi.

    Bağlantı Metni: Bilgileri, bağlantılarla birbirine bağlı olan ayrık birimler veya düğümlerle gösterme yöntemidir. Bilgiler, metin, grafik, video, canlandırma veya çalıştırılabilir belgeler şeklinde pek çok farklı ortam kullanılarak gösterilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü