Eğitim Sitesi

Olgunlaşma Nedir? Olgunlaşma Hakkında Kısaca Bilgi

Olgunlaşma Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Olgunlaşma:

Ruhsal ve eşeysel açıdan gereği kadar gelişmiş olmak.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Olgunlaşma:

Büyüme ve gelişme sonucu ortaya çıkan öğrenmeye elverişlilik durumu. Organizmanın bedensel ve zihinsel yönden takvim yaşına uygun düşen çeşitli nitelikleri kazanacak yeterliliğe sahip olması.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Olgunlaşma:

Hububat tanesinin yetişme evresinin son bölümü, tanedeki su oranının % 7-14 arasında olduğu, tanenin bitkiyle olan beslenme bağlantısı kesilmiş olup, hasat edilmesi gereken dönem.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Olgunlaşma:

Organizmada, doğuştan getirilen biyolojik özelliklerin etkisiyle ortaya çıkan gelişme; yürümeye başlama gibi, organizmada var olan potansiyel güçlerin görev yapabilecek duruma ulaşması.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Abiyogenez: Canlıların cansız maddelerden meydana geldiğini savunan görüş.

    Egzama: Deride kızarıklık, şişme, veziküller, kaşıntı gibi belirtilerle görülen daha çok psikosomatik nedenli cilt rahatsızlığı. Akut ve Kronik diye ayrıldığı gibi Yaş ve Kuru ekzema cinsleri de vardır.

    Bağışıklanma: Bir bulaşıcı hastalığın etkeni veya toksinleri kullanarak vücutla o hastalığa karşı direnç oluşturma uygulamalarıdır.

    Caldarium: Eski Roma hamamlarındaki en sıcak alana Caldarium denilir. Hamamın en önemli yeri olarak bilinen Caldarium'da sıcak su ve buharı ile detoks yapılır. Caldarium'un modern versiyonu için sıcak su havuzları örnek gösterilebilir. Bu uygulamada kokulu yağ ve nemin etkisi büyüktür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü