Eğitim Sitesi

Olfaktoryus Nedir? Olfaktoryus Hakkında Kısaca Bilgi

Olfaktoryus Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Olfaktoryus:

Koku siniri. (Nervus Olfactorius)

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Pan: Bütün.

    Bakteri: 1- Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Bazıları hastalık yapıcı, bazıları zararsızdır; bazı bakteriler ise, faydalıdırlar: Örneğin, toprağın nitrojen yapıcı bakterileri. Bakteriler, şekillerine göre sınıflandırılabilirler: Coccus'lar yuvarlak, bacillus'lar çubuksu, vibrio'lar virgül şeklinde, spirillum'lar dalgalıdır. 2- Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimli olan, bölünerek çoğalan, klorofilli ya da klorofilsiz tek hücreli canlı. 3- Zarla çevrili gerçek ve belirgin çekirdeği ve organelleri olmayan, toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açabilen mikroskobik bir hücreli organizma.

    İnsertio: Kasın kasılması esnasında hareket eden kısma kasın sonlandığı yer veya insertio denir. Örneğin iki kemiğe tutunan bir çizgili kasın kasılması esnasında kemiklerden biri, diğerine yaklaştırılır. Bu durumda kasın kemik üzerindeki hareket eden kısmına insertio adı verilir.

    Gen: 1- Anne ve babanın özelliklerinden çocuğa geçmesini sağlayan ve kromozomlar üzerinde yer alan katılım birimidir. 2- Canlıların her türlü özelliklerini belirleyen ve hücre çekirdeğindeki kromozomlarda bulunan en küçük kalıtım birimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü