Eğitim Sitesi

Öğretim Görevlisi Nedir? Öğretim Görevlisi Hakkında Kısaca Bilgi

Öğretim Görevlisi Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Öğretim Görevlisi:

Belli bir alanda çalışmaları ile tanınmış ve üniversitelerde ders vermek üzere görevlendirilen akademik personel.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Yandal: Yandal eğitim, üniversitenin bir lisans programına kayıtlı olan bir öğrencinin, bilgisini artırmak amacıyla ikinci bir lisans programından ders almasıdır.

    OBP(Ortaöğretim Başarı Puanı): 1- Öğrencinin diploma notunun diğer öğrencilerin diploma notlarına oranıdır. En az 100 en çok 500 puan arasında değişen bu değer, öğrencinin başarısı okulun genel ortalamasının üzerinde ise 500'e doğru büyür, ortalamanın altında ise 100'ye doğru küçülür. 2- Mezun olduğunuz okula, diploma notunuza ve çeşitli değişkenlere bağlı olarak hesaplanan bir puandır. AOBP puanına kaynaklık eder. Alanınızla ilgili bir bölümü tercih edip, etmemenize ve farklı durumlara göre bu puan çeşitli katsayılarla çarpılarak AOBP puanınız hesaplanır ve bu puan sınavdan aldığınız ham puanınızın üzerine eklenerek yerleştirme puanınız hesaplanır. En düşük ve en yüksek OBP´nin ne olacağı, ÖSYS başvuru klavuzlarında belirtilmektedir.

    Üniversite: 1. Bilimsel özerkliğe ve kamu tüzel kişiliğine sahip yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapan; fakülte, enstitü, yüksekokul ve benzeri kuruluş ve birimlerden oluşan bir yükseköğretim kurumudur. 2. Yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan, fakülte, enstitü, yüksekokul ve benzeri birimlerden oluşan bilimsel özerkliğe sahip öğretim kurumu. 3. Yükseköğretim kurumlarının temel birimi olan üniversite, kendisine bağlı fakülte, yüksekokul, konservatuvar, meslek yüksekokulları ve enstitülerle bunların alt bölümlerinden oluşmaktadır.

    ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı): Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü