Eğitim Sitesi

Öğrenci Kulübü Nedir? Öğrenci Kulübü Hakkında Kısaca Bilgi

Öğrenci Kulübü Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Öğrenci Kulübü:

Herhangi bir üniversitede bir grup öğrencinin çeşitli hobilerle uğraşmak, belirli bir konu üzerine tartışmak veya araştırma yapmak, belli bir siyasi görüşü savunmak, öğrencilere veya insanlara yardım etmek, kişisel gelişimi sağlamak vb. gibi amaçlarla bir araya gelerek oluşturdukları bir kuruluştur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Bütünleme Sınavı: 1. Üniversite öğrencileri arasında kısaca "büt" olarak telaffuz edilir. Vize ve finallerde aldığınız notlar derste başarılı olmanız için yeterli değilse bütünleme sınavına girmeniz gerekir. Yani başarılı olmanız için size tanınmış ekstra bir sınav hakkıdır. 2. Okullarda başarısız olan öğrenciler için yapılan ek sınav, bütünleme sınavı, ikmal imtihanıdır. Eğitim kurumlarında gerçekleştirilen sınavlarda başarısız olan öğrenciler için telafi amaçlı yapılan sınav türüdür.

    Gündüzcü Öğrenci: Kampus sınırları dışında ve üniversite tarafından yönetilmeyen bir yerde yaşayan ve derslere girmek için her gün kampusa gidip gelen öğrenci.

    Bilim Sınavı: Yüksek lisans başvuru aşamasında bazı programların başvuran öğrencilere uyguladığı, programla ilgili genel bilgilerin test edildiği genellikle yazılı uygulanan sınav.

    e-Learning (e-öğrenme, uzaktan eğitim): Öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojisidir. Bazı üniversitelerin uzaktan eğitim yüksek lisans programları mevcuttur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü