Eğitim Sitesi

Oda Sayım Cetveli Nedir? Oda Sayım Cetveli Hakkında Kısaca Bilgi

Oda Sayım Cetveli Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Oda Sayım Cetveli:

Ön büro tarafından günlük olarak düzenlenen ve
-işletmenin hangi odalarının boş veya dolu olduğunu,
-her bir odada kaç kişinin konakladığını,
-odaların hangi fiyattan satıldığını,
-müşteri sayısının grup, münferit veya misafir şeklinde sınıflanması, eğer gerekli ise yerli, yabancı konaklama sayısını,
-rezervasyon yapıldığı halde müşterice doldurulmayan odalara ilişkin olarak doğan "no-show" gelirleri gösteren belge ya da rapor.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Özel Fiyat: Özel olarak uygulanan fiyat.

    Courier: Profesyonel seyahat refakatçisi. Çoğunlukla tur lideri veya tur yöneticisi denir. Tour leader, tour escort veya tour manager olarak da adlandırılır.

    Finansal Kiralama: Turizm yatırımlarının finansman yöntemlerinden biri olan finansal kiralama, dünyada, 1952 yılından itibaren yatırım mallarının finansmanında kullanılmaya başlanan bir yöntemdir. 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanunu'na göre ülkemizde her türlü taşınır veya taşınmaz mal leasinge konu olabilir. Öte yandan, leasing konusu malın bağımsız ve üzerinden amortisman ayrılabilen bir özellik taşıması gerekmektedir. Buna göre hammadde ve ara malı niteliğinde olan ve kullanıldığında tüm özelliklerini yitiren mallar, yazılım gibi maddi olmayan konular ile fikri ve sınaî haklar leasing yapılmamaktadır.

    Yurt Dışına Çıkış Vergisi: Seyahat, ağır şekilde vergilendirilen bir hizmettir. Yolcuların çoğu da bilet ücretinin ne kadarının hükümetçe alındığının farkında değildir. İki ana vergi çeşidi vardır. Biletin satın alınması esnasında alınan bilet vergisi ve tahmin edileceği üzere, yurt dışına çıkış esnasında alında yurt dışına çıkış vergisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü