Eğitim Sitesi

Oda Nedir? Oda Hakkında Kısaca Bilgi

Oda Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Oda:

Serbest meslek adamlarını içinde toplayan resmî birlik.

 

Tarih Terimi Olarak Oda:

Osmanlı Dönemi'nde yeniçeri kışlası.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Oda:

Her yönden kesin engellerle sınırlanmış, orta büyüklükteki mekan. Bir binanın, özellikle bir evin oturma, yatma, çalışma gibi eylemleri için yapılan mekanlarından her biri.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Oda:

Serbest meslek sahiplerinin (esnaf ve sanatkârların) bir araya gelerek kurdukları mesleki dayanışma kuruluşlarıdır. Sanayi Odası, Şoförler Odası, Ticaret Odası gibi.

 

İnşaat Terimi Olarak Oda:

1. Bir binanın, özellikle bir evin oturmak, çalışmak, yatmak gibi eylemlere yarayan gözlerinden her biri: oturma odası, yatak odası, yemek odası, sandık odası.

2. Meslek adamlarının içinde toplayan resmi birlik. Örneğin, Mimarlar Odası.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    Rumuz: Simge, gizli anlamları olan işaretler ve sözler.

    İl Yolu: Bir il sınırı içinde ikinci derece önemi haiz olan ve şehir, kasaba, ilçe ve bucak gibi belli başlı merkezleri birbirlerine ve il merkezine ve komşu illerdeki yakın ilçe merkezlerine, Devlet yollarına, demiryolu istasyonlarına, limanlara, hava alanlarına ve kamu ihtiyacının gerektirdiği diğer yerlere bağlayan yollardır.

    Azami Toplam Ağırlık: Araçların karayolu yapılarından güvenle ve yapıya zarar vermeden geçebilmeleri için saptanan toplam ağırlıktır.

    Plaka Tahdidi: Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere toplu taşımacılığın geliştirilmesi ve disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi, fiilen çalışmakta olan şoför esnafın haklarının korunması amacıyla taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis araçlarına verilecek olan plakaların sayısındaki sınırlama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü