Eğitim Sitesi

Nukleus (Çekirdek) Nedir? Nukleus (Çekirdek) Hakkında Kısaca Bilgi

Nukleus (Çekirdek) Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Nukleus (Çekirdek):

Hücredeki genetik malzemeyi barındıran kısım.

 

Genetik Terimi Olarak Nukleus (Çekirdek):

Hücredeki genetik malzemeyi barındıran kısım.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Koni: 1-Retinanın parlak ışığa özellikle duyarlı olan, çeşitli dalga boyundaki ışık ları ayırt edebilen ve renkli görmeyi sağlayan konik fotoreseptör hücresidir. 2-Botanikte Gymnosperm'lerin üreme ile ilgili yapısı. (kozalak)

    Gutasyon: 1-Bitkilerin yapraklarından damlalar halinde su atılması. 2-Kök basıncı ile yaprak porlarından dışarı iletilen ve yaprak üzerinde beliren su damlacığı.

    Hormon: 1. İç salgı bezleri tarafından salgılanıp kana verilerek vücudun başka bölgesindeki hücre ya da hücre gruplarını faaliyete geçiren genellikle protein yapıda olan maddelerdir. 2. Vücudun bir kısmında oluşturulan sonrada difüzyonla yada kan dolaşımıyla diğer kısımlarındaki hücrelere taşınarak onların çalışmalarını düzenleyen özel maddeler. 3. Gövdenin bir kısmında meydana getirilen, sonra da difüzyonla ya da kan dolaşımıyla diğer kısımlardaki hücrelere taşınarak onların aktivitelerini düzenleyen maddelerdir. 4. Canlılarda sentezlendikten sonra etki göstereceği yerlere taşınabilen ve çok düşük miktarlarda büyümeyi, farklılaşmayı ve çeşitli fizyolojik olayları olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilen organik bileşik.

    Biyomas: 1. Belli bir habitatta bulunan organizmaların toplam ağırlığı. 2. Beslenme basamağındaki canlıların toplam organik madde ağırlığına biyokütle (biyomas) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü