Eğitim Sitesi

Normal kaynama noktası Nedir? Normal kaynama noktası Hakkında Kısaca Bilgi

Normal kaynama noktası Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Normal kaynama noktası:

Deniz seviyesindeki bir sıvının buhar basıncının, açık hava basıncına (760 mmHg) eşit olduğu andaki sıcaklık değeri.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Bileşik Formülü: Bileşikteki elementlerin cins ve sayısını belirten formül. Bir bileşikte atomların birleşme oranlarını gösteren en basit formül.

    Basit Damıtma: Bir sıvının, önce buharlaştırılıp sonra tekrar yoğunlaştırarak yapılan ayırma işlemine denir. Her iki bileşende elde edilmek istendiğinde basit damıtma (destilasyon) yapılır. (Tuzlu su, şekerli su) Sıvı olarak elde edilen ürüne damıtık ürün ya da destilat adı verilir. Damıtma, karışımdaki maddelerin kaynama sıcaklıklarının farklı olması temeline dayanır. Kaynama noktaları yakın sıvı-sıvı karışımları basit damıtma düzeneği ile tam saflıkta ayrıştırılamaz. Kaynama noktası 78 °C olan alkol sudan ayrılırken bir miktar su da buharlaşır. Bunu önlemek için ayrımsal damıtma uygulanır. Bu işlemdeki farkdamıtma kolonunun bulunmasıdır.

    Ortaklanmış elektron çifti: Kovalent bağ oluşturan elektronlar.

    Sabun: 1-Doymuş yağ asitlerinin esterlerinin NaOH ya da KOH çözeltisiyle hidrolizinden elde edilen madde. 2-Su ile birleştiğinde temizlemede kullanılan maddelerden sıvı ya da kalıp şeklinde olanlara verilen genel ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü