Eğitim Sitesi

Normal Hava Basıncı Nedir? Normal Hava Basıncı Hakkında Kısaca Bilgi

Normal Hava Basıncı Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Normal Hava Basıncı:

45° enlemlerinde, deniz seviyesinde ve 15°C sıcaklıkta ölçülen basınca normal hava basıncı denir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Yenilenebilir Enerji: Güneş ışığı, rüzgâr, akan su, jeotermal, biyolojik süreçler ve vb. doğal olarak varlığını sürdüren kaynaklardan elde edilen enerjidir.

    Uzay: Uzay ya da fezâ, Dünya'nın atmosferi dışında ve diğer gök cisimleri arasında yer alan, gök cisimleri hariç, evrenin geri kalan kısmındaki sonsuz olduğu düşünülen boşluğa verilen isimdir. Ortalama sıcaklığı -270 °C, mutlak sıfır noktası ise -273 santigrat derecedir. Atmosfer ile uzay arasında kesin bir sınır bulunmamaktadır, fakat Dünya'nın atmosferi yukarı doğru çıkıldıkça incelmektedir. Uzayda tahminen milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Bu tahmini galaksilerin içinde tahminen milyonlarca sistemler, gezegenler ve astroitler bulunmaktadır.

    Sıcaklık Kuşakları: Yerküre üzerinde sıcaklığı etkileyen; kara ve denizlerin dağılışı, yükseklik farklılıkları, sıcak ve soğuk su akıntıları, sıcak ve soğuk rüzgârların iklim üzerine etkileri dikkate alınarak oluşturulan kuşaklardır.

    Coğrafi Keşifler: Ticaretteki rekabet, pusulanın bulunması, büyük yelkenli gemilerin yapılması gibi olaylar sonucu 15 ve 16. yüzyıllarda Avrupalı denizcilerin girişimleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü