Eğitim Sitesi

Nivelman Nedir? Nivelman Hakkında Kısaca Bilgi

Nivelman Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Nivelman:

Arazi üzerinde çeşitli noktaların belli bir röpere göre yükseklikleri ya da yükseklik farklılıklarının ölçme eylemi.

 

İnşaat Terimi Olarak Nivelman:

Arazi üzerinde çeşitli noktaların belli bir röpere göre yükseklikleri ya da yükseklik farklılıklarını ölçme eylemi. Düzeçleme.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Fancy Halı: Fancy halı tamamen pamuk fantazi polyester karışımı elyaftan imal edilmiştir. 30 mm hav yüksekliğinde 3000 gr/m2 kimyasal yapısı nedeniyle bakteri ve ev akarlarını barındırmaz. Dokuma sık ve dolgun tabana sahip olan ve çamaşır makinesinde yıkanabilen antialerjik fancy halının değişik zevklere hitap eden renkleri bulunmaktadır.

    Camyünü Asma Tavan: Isı kaybının çok olduğu mekanlarda yoğunlukla kullanılan asma tavan çeşididir. Dekoratiftir, hafiftir, kırılmaz, darbe ve titreşimlerden etkilenmez, kolay takılır, kolay sökülür, kolay temizlenir, alev almaz, uzun ömürlüdür, ısı yalıtımı sağlar, ortamın akustiğini düzenler, gürültüyü emer, konuşmaları anlaşılır kılar. Montajı, sökülmesi ve temizlenmesi kolay ve hızlı olan camyünü ürünler aynı zamanda aydınlatmanın en iyi şekilde yapılmasını sağlayarak enerji tasarrufu yaratır.

    Hatayi: İnce kıvrımlarla birbirine bağlanan madalyonlar içinde toplanan üsluplaştırılmış çiçek ve yapraklardan meydana gelen, kıvrıkdallı Türk süslemesi.

    Çevirgi: Kapı kolu, elektrik anahtarı gibi çevrilince herhangibir işi görmeye yarayan araç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü